Wilt u ons steunen?

U kunt veilig doneren via Paypal

ONZE EVENEMENTEN

Informatiedag

Voorheen organiseerde de voorloper van de vASN, de PWAV, de AS Contactdag. Deze dag stond in het teken van het bijeen brengen van ouders, patiënten, specialisten en andere geïnteresseerden waarbij een uitgebreid programma werd aangeboden. Voor de kinderen waren de Clini Clowns aanwezig, en er waren andere activiteiten georganiseerd. De overige deelnemers konden kijken en luisteren naar presentaties van experts zoals Ype Elgersma en Maartje Radstaake van het Erasmus MC. Ondanks dat de AS Contactdagen altijd goed bezocht werden, was het helaas lastig om als ouders even bij te praten en ervaringen uit te wisselen met andere bezoekers.

 

De vASN gaat eveneens een soortgelijke dag organiseren. Echter, de Informatiedag is bedoeld voor ouders, patiënten, specialisten en andere geïnteresseerden en zal uitsluitend bestaan uit presentaties en workshops. Het doel is dan ook om bezoekers bij te praten over uiteenlopende onderwerpen: wetenschappelijk onderzoek en toegepast onderzoek. De Familiedag (zie hieronder) zal toegevoegd worden aan het lijstje van evenementen en juist wel bedoeld zijn om bij te praten en te ontspannen.

 

18+ dag

Om de steeds groter worden 18+ groep goed te blijven informeren, is in november 2017 de eerste 18+ dag georganiseerd. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen in de afgelopen weken en gaan dan ook in de komende jaren dit evenement opnieuw aanbieden aan onze leden.

 

Familiedag

De Familiedag is een nieuw evenement en, zoals hierboven al beschreven, bedoeld om ouders en kinderen een gezellige dag te bezorgen. In een ontspannen sfeer kan dan even worden bijgepraat en kunnen ervaringen worden uitgewisseld. De vASN zal proberen elk jaar een geschikte lokatie te vinden. Dat kan een dierentuin zijn, maar ook een speeltuin of zwembad. Heeft u suggesties of wilt u ons helpen, laat het ons dan weten via het contactformulier.

 

Internationale Angelman Dag (15 februari)

De Internationale Angelman Dag (#IAD), elk jaar gehouden op 15 februari, is een dag waarop wereldwijd betrokkenen stil staan bij het Angelman syndroom en aandacht vragen voor onderzoek, hulp, middelen en fondsen. De vASN probeert elk jaar een lokatie te vinden om met een groep ouders en kinderen bijeen te komen. Wilt u ons daarbij helpen, dan horen wij dat graag.