Wilt u ons steunen?

Doneren

VIDEO'S

Onze vereniging laat films en video’s maken die verschillende aspecten van het Angelman syndroom laten zien voor een breed publiek maar ook video’s specifiek gericht voor ouders en begeleiders en laten zien hoe communicatie met mensen met AS mogelijk gemaakt kan worden. Daarmee krijgt U een beeld van wat het betekent om een AS kind in het gezin te krijgen en hoe zij het beste begeleid te kunnen worden.

 

2023

Er is nu een film beschikbaar over het speeltuinbord dat door ISAAC-NF en de vASN is ontwikkeld.

 

2022

De film "Het succes van OC" is in het Nederlands beschikbaar, en ook te bekijken met Engelse ondertiteling ("The success of AAC").

 

2021

Enkele korte films zijn beschikbaar.

 

2020

Er is nu ook een kortere versie beschikbaar van de video van de (para)medici van het Expertisecentrum Angelman syndroom van het Erasmus MC. Ook heeft de vASN een video toegevoegd met als titel "Over communicatie" waarin twee ouders van een AS kind u laten zien wat Ondersteunde Communicatie u kan bieden.

 

2019 

In 2019 is een video gemaakt van ouders over en met hun AS kind. Het laat zien wat dit voor hen heeft betekend en nog steeds betekent. Ook is er door de vASN een video gemaakt van de werkzaamheden van (para)medici van het Expertisecentrum Angelman syndroom van het Erasmus MC.

 

2018 

Erin Sheldon gaf op 22 september 2018 een communicatiecursus. Van deze cursus zijn opnamen gemaakt, verdeeld over zes video’s, die u kunt bekijken als u een geregistreerd Member van de website bent:

 

1. Introduction - Diagnosed, developing a vision and planning for the future
2. What predics life after school? Presume compentence
3. Dyspraxia and apraxia. Motorplanning and sensory integration
4. Attention and The Zones of Regulation
5. Alternative Augmented Communication
6. Descriptive teaching

 

2017 

In maart 2017 werd gedurende twee weken de jeugdserie “Spangas” uitgezonden (KRO-NCRV) met een verhaallijn over het Angelman syndroom. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat het Angelman syndroom is, en er wordt aandacht besteed aan communiceren met het PODD boek.