Wilt u ons steunen?

U kunt veilig doneren via Paypal

EXPERTISE CENTRUM

Expertisecentrum Erasmus MC Rotterdam

In 2010 werd het ENCORE Expertisecentrum Angelman Syndroom (EAS) in het Erasmus MC te Rotterdam geopend en werden de eerste kinderen met Angelman syndroom gezien op de multidisciplinaire poli. Deze poli is opgezet mede op verzoek van ouders en mogelijk gemaakt door een startsubsidie van de Nina Foundation. Inmiddels heeft het expertisecentrum 100 AS kinderen gezien, is het team fors uitgebreid en is er ook een AS poli voor volwassenen (18+). Ook op wetenschappelijk gebied is er op meerdere fronten volop activiteit. De nieuws update uit mei 2016 en de extra nieuwsbrief uit mei 2018 van het EAS zijn beschikbaar.

 

Bezoekadres en contactgegevens

Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Angelman syndroom
1e etage, C-gang, balie C4
Wytemaweg 80
3015 CN  ROTTERDAM

Telefoonnummer 010 - 7036146 (maandag t/m donderdag)
Emailadres angelman@erasmusmc.nl

Verpleegkundig specialist i.o. Lonneke Mocking is voor al uw vragen telefonisch bereikbaar op:
Telefoonnummer: 010-7030766, alleen bereikbaar op dinsdag en woensdag.

Website: www.erasmusmc.nl/encore

 

Expertisecentrum voor slaapstoornissen

In het expertisecentrum* worden slaapstoornissen van mensen met een verstandelijke beperking, waaronder mensen met Angelman syndroom onderzocht. Op basis van de onderzoekresultaten wordt een zo goed en efficiënt mogelijke behandeling opgesteld. Er vinden, zoveel mogelijk via actuele protocollen, onderzoeken plaats door een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en een orthopedagoog. Deze onderzoeken voert u voor een deel zelf thuis uit (vragenlijsten invullen, slaapdagboek bijhouden, speekselmonsters afnemen). Verder komt u met uw kind naar het expertisecentrum voor een onderzoek door de AVG, de orthopedagoog en de slaapspecialist. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld, dat zoveel mogelijk in de woonomgeving van uw kind kan worden uitgevoerd. Medewerkers van het expertisecentrum voor slaapstoornissen zijn drs. Wiebe Braam (AVG), drs. Anneke Maas (orthopedagoog), dr. Robert Didden (gz-psycholoog), dr. Marcel Smits (neuroloog en slaapspecialist) en prof. dr. Leopold Curfs (hoogleraar biologische ontwikkelings-psychologie).

 

Voor telefonische informatie én het maken van afspraken kunt u op maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 12.00 uur bellen met de secretaresse van het expertisecentrum voor slaapstoornissen, telefoon (0318) 593562.

 

* Het expertisecentrum voor slaapstoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking is een samenwerking tussen het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, 's Heeren Loo Midden-Nederland in Wekerom, Radboud Universiteit in Nijmegen en het Gouverneur Kremers Centrum in Maastricht.